Ολυμπιακή διάκριση για ελληνική μπίρα.

Πέμπτη


Το πρώτο... χρυσό μετάλλιό της στη Βρετανία, αρκετές εβδομάδες πριν από την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέκτησε ήδη μια ...μικρή από την Ελλάδα. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, καθώς είχε να ανταγωνιστεί μεγαθήρια του κλάδου, η ελληνική «Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία», κατάφερε να διακριθεί σε ευρύτατο τεστ γευσιγνωσίας, που διοργάνωσε βρετανική πολυεθνική αλυσίδα και θα αποτελέσει την επίσημη μπίρα στα σημεία πώλησης του δικτύου της τελευταίας, για όσο διαρκέσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ως απότοκο της διάκρισης, όπως έγινε γνωστό στην «Η», συμφωνήθηκε η ελληνική Μικροζυθοποιία να παράξει μια εξειδικευμένη κόκκινη μπίρα της κατηγορίας ALE, καραμελωμένη με φρουτώδη γεύση και άρωμα, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, που θα φέρει στην ετικέτα της ένα αρχαιοελληνικό όνομα -το οποίο παραμένει μυστικό, προς το παρόν- για να πωλείται, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο δίκτυο των περίπου 750 pubs, των 200 εστιατορίων και των 50 ξενοδοχείων που έχει ελέγχει η αλυσίδα.
Παραγωγή
Ηδη τις τελευταίες ημέρες ο ζυθοποιός της «Κερκυραϊκή Ζυθοποιία» βρίσκεται στη Βρετανία και «βράζει» τη συγκεκριμένη μπίρα στις εγκαταστάσεις μεγάλου τοπικού ζυθοποιίου, το οποίο νοικιάστηκε από την πολυεθνική για το σκοπό αυτό, αφού οι όγκοι που έχουν προγραμματιστεί να παραχθούν θα απαιτούσαν, βάσει της δυναμικότητας του ζυθοποιίου της εταιρείας στην Κέρκυρα, δουλειά ενός έτους.
Το κύριο όφελος για την «Κερκυραϊκή Ζυθοποιία» από τη συνεργασία έχει να κάνει κυρίως με την εκτεταμένη δημοσιότητα που θα λάβει το γεγονός, καθώς η βρετανική αλυσίδα θα μοιράσει σε όλη τη Βρετανία, 1 εκατομμύριο φυλλάδια με σχετικές πληροφορίες και κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας ότι μια ελληνική έρχεται να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Έμμεσα οφέλη αναμένονται και για τον τουρισμό, τόσο για τη χώρα γενικότερα όσο και για την Κέρκυρα ειδικότερα.
Προϊόντα
Το «χαρτοφυλάκιο» προϊόντων της «Κερκυραϊκη Μικροζυθοποιία» διαθέτει σήμερα πέντε σήματα, εκ των οποίων τα δύο αφορούν «ξανθιές» μπίρες, ενώ οι άλλες τρεις είναι εξειδικευμένες. Από αυτές, η μία είναι η ALE που θα εξαχθεί στην Αγγλία, η δεύτερη είναι μια Bitter Brown με γεύση ελληνικού καφέ και η τρίτη είναι η Ionian Epos, με 7,5 βαθμούς και με μέλι βιολογικής παραγωγής. Όλες οι μπίρες της Μικροζυθοποιίας είναι φρέσκιες, αφιλτράριστες κι απαστερίωτες, που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται σε ένα μήνα από την παραγωγή.

Άρθρο του Λεωνίδα Λίαμη από την imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου